Caprese koláč

Suroviny

vyválené listové těsto
5-6 pevných rajčat
cca 2 Mozzarelly
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce rajčatové pasty (hustá omáčka)
hrst strouhaného sýru (dala jsem Goudu)
sušený česnek
bazalka čerstvá a sušená
sušené oregano
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to akorát.

  2. Těsto propícháme vidličkou a potřeme připravenou smetanou smíchanou se sýrem. Na to ukládáme střídavě nakrájená rajčata na kolečka a sýr na plátky.

  3. Připravený plech lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a malinko posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 st. dozlatova cca 15-20 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.

Komentáře k receptu Caprese koláč

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    Nepir: Samozřejmě po upečení, vždyť ji tam mám na fotce.

    Odpovědět

  • Nepir Nepir

    A čerstvou bazalku předpokládám na konec po upečení. Nebo ta se tam nedává? :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    mika59:
    No, není na světě recept ten, aby se zalíbil lidem všem, že :-K

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Miládko, tento koláč jsem dělala před měsícem, je vynikající, všem moc chutnal.:-Q Nejde přidat bod, jinak už by tam byl.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ani mi se nepodařilo přidat:yes:a naskočilo,že už se mi recept nelíbí:-(
    Miladko,líbí a mě by v podání s listovým těstem také chutnal:-8:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Tak jsem se zeptala polovičky, jestli kynutý spodek ,nebo listové těsto? Oodpověď: víš že pizzu nejím, nechutná mi, ale když to uděláš na listovém, jako vždycky, tak to mi chutná. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    mika59: Tak to by byla opravdu škoda, protože koláč je nejen MOC DOBRÝ :yes:, ale taky RYCHLE PŘIPRAVENÝ :yes:, kromě toho na Vašich fotečkách BÁJEČNĚ VYPADÁ :yes:. Nechme casina, ať si raději udělá pizzu Kopretinu, vždyť ho nikdo nenutí, aby dával rajčata na listové těsto, i když to domácí umí udělat skvěle. My si zase uděláme tuhle dobrotu a jestli bude těsto listovat méně či více, může být casinovi úplně fuk! :-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    mika59: je to chyba v programu ne receptu :) nejde zadny palec pridat

    Odpovědět

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    To kdybych věděla, že recept vyvolá takovou smršť ,tak ho tady ani nedám..:-O. Je už tady jeden recept na sladko s tvarohem a všem se líbí, má vyzkoušené ohlasy a je dobrý. A navíc se vytratily všechny palce :-O :-D:-D asi už toho bylo dost :-D:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: Fakt je vyborne!;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Nevim,ale krome spaget s omackou, basti po rade vse !:-Q;-(:-? A me obvinuje, kdyz krituzuju vlastni tvorbu, ze jsem rozmazlena.:-O

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Frantiska: Já poslední dobou dělám dost často domácí listové těsto a hádejte, podle jakého receptu - casinova! Hahahaha :-Q

    Odpovědět

  • casino casino

    Frantiska:
    Mám pochopení akorát pro Tarte Tatin :yes::-):-D
    Máte ale recht s tím, že pokud to někomu nevadí;-(
    ...a nesouhlasím s poslední větou vašeho posledního komentáře8-( Zkuste změnit výrobce ;-)
    Eja57:
    Tenká vrstva?
    No, račte popatřit na fotečku ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    casino: že jste si zase neco prečetl :) ja jsem ted prosla asi 30 receptu na francouzských strankach na slane kolače a krome krehkeho testa pouzivaji i normalne listove. A kdyz nekomu chutna listove a nevadi mu ze mu nelistuje, tak o co jde? Stejne kupovane testo skoro nevytváří listování.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: Já znám tento recept jako francouzskou specialitu z Provence. ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3