Nutriční hodnoty (Lívance z ječné mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 872 kJ / 1 164 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,75 g |
| Tuky | 17,56 g |
| – nasycené | 5,82 g |
| – nenasycené | 10,50 g |
| –– mononenasycené | 4,80 g |
| –– polynenasycené | 5,70 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 279 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 199,90 g |
| – cukry | 26,00 g |
| ––– laktóza | 13,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek ječné celozrné mouky - 250 ml | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek podmáslí | Podmáslí | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| trošku trošku soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 polévková lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | |