Nutriční hodnoty (Houby zapečené s mangoldem a bylinkovou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 446 kJ / 346 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,44 g |
| Tuky | 8,05 g |
| – nasycené | 4,82 g |
| – nenasycené | 3,18 g |
| –– mononenasycené | 1,03 g |
| –– polynenasycené | 2,15 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 31,14 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 902 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 27,60 g |
| – cukry | 8,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 400 g 400 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 400 g |
| velká hrst hrst mangoldu | Mangold | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g paprikové klobásy (uzené slaniny, pikantního salámu...) | Klobása | 100 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 200 g zakysané smetany + 100 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | |
| čerstvé bylinky (zde rozmarýn a citronový tymián) | Petržel nať čerstvá |