Nutriční hodnoty (Věrky salát z bílého zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 524 kJ / 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,55 g |
| Tuky | 29,64 g |
| – nasycené | 4,22 g |
| – nenasycené | 22,86 g |
| –– mononenasycené | 7,48 g |
| –– polynenasycené | 15,38 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 44 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,53 g |
| Sacharidy | 60,95 g |
| – cukry | 44,40 g |
| ––– laktóza | 2,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 400 g |
| 100 g 100 g nakládané červené řepy | Červená řepa sterilovaná | 100 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 45 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| zelená petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá |