Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka se sýrovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 415 kJ / 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,96 g |
| Tuky | 39,12 g |
| – nasycené | 18,06 g |
| – nenasycené | 15,89 g |
| –– mononenasycené | 13,28 g |
| –– polynenasycené | 2,61 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 12,12 g |
| Cholesterol | 604 mg |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 3,28 g |
| Sacharidy | 58,10 g |
| – cukry | 21,86 g |
| ––– laktóza | 6,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 mladé kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| bílý pepř mletý | Pepř bílý mletý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 ml 250 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 250 ml 250 ml vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 250 ml |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání 31-33 % (nebo na vaření 12 %) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| polévkové koření (podle chuti) | Polévkové koření tekuté | |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
| 100 g 100 g strouhaného eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |