Nutriční hodnoty (Slezské bramborové válečky s povidlovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 113 kJ / 1 461 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,91 g |
| Tuky | 35,82 g |
| – nasycené | 21,79 g |
| – nenasycené | 12,89 g |
| –– mononenasycené | 10,68 g |
| –– polynenasycené | 2,21 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 32,44 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 227,45 g |
| – cukry | 92,19 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g syrových brambor | Brambor zimní | 700 g |
| 250 g 250 g hl.mouky | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g povidel | Povidla | 200 g |
| 40 g 40 g máslo | Máslo kravské | 40 g |
| 30 g 30 g hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| strouhaný perník | Perník strouhaný |