Nutriční hodnoty (Slezské bramborové válečky s povidlovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 113 kJ / 1 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,91 g |
Tuky | 35,82 g |
– nasycené | 21,79 g |
– nenasycené | 12,89 g |
–– mononenasycené | 10,68 g |
–– polynenasycené | 2,21 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 32,44 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 227,45 g |
– cukry | 92,19 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g syrových brambor | Brambor zimní | 700 g |
250 g 250 g hl.mouky | ||
sůl | Sůl mořská | |
200 g 200 g povidel | Povidla | 200 g |
40 g 40 g máslo | Máslo kravské | 40 g |
30 g 30 g hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
strouhaný perník | Perník strouhaný |