Nutriční hodnoty (Vepřová líčka v houbové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 740 kJ / 1 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 144,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,05 g |
Tuky | 40,55 g |
– nasycené | 24,43 g |
– nenasycené | 15,29 g |
–– mononenasycené | 13,06 g |
–– polynenasycené | 2,23 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 27,90 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 77,21 g |
– cukry | 47,81 g |
––– laktóza | 41,81 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-600 g 500-600 g vepřových líček | Vepřová líčka | 550 g |
400-500 g 400-500 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 450 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
0,7-1 l 0,7-1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 850.0000238418579 ml |
sladká smetana (podle chuti) | Smetana kravská sladká 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |