Nutriční hodnoty (Máslové makovky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,33 g |
Tuky | 91,87 g |
– nasycené | 55,03 g |
– nenasycené | 33,91 g |
–– mononenasycené | 27,02 g |
–– polynenasycené | 6,88 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 15,91 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 455,53 g |
– cukry | 125,39 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g vody | Voda | 100 ml |
17 g 17 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 17 g |
necelá lžička lžička medu nebo sladěnky | Med nepasterovaný | |
130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
100 g 100 g vody | Voda | 100 ml |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
půl půl rozšlehaného vejce (zbytkem pak makovky pomažeme před pečením) | Vejce slepičí | |
350-360 g 350-360 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 355 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
mák na posyp před pečením | Mák modrý |