Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Máslové makovky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie12 204 kJ /
2 917 kcal
Bílkoviny59,03 g
– z toho živočišné bílkoviny0,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny58,33 g
Tuky91,87 g
– nasycené55,03 g
– nenasycené33,91 g
–– mononenasycené27,02 g
–– polynenasycené6,88 g
––– omega 30,79 g
Vláknina15,91 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy455,53 g
– cukry125,39 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g vody Voda 100 ml
17 g 17 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 17 g
necelá lžička lžička medu nebo sladěnky Med nepasterovaný
130 g 130 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 130 g
100 g 100 g vody Voda 100 ml
100 g 100 g cukru Cukr bílý 100 g
špetka špetka soli Sůl mořská
půl půl rozšlehaného vejce (zbytkem pak makovky pomažeme před pečením) Vejce slepičí
350-360 g 350-360 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 355 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
mák na posyp před pečením Mák modrý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.