Nutriční hodnoty (Špenát z listů brutnáku lékařského)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 951 kJ / 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,63 g |
| Tuky | 15,16 g |
| – nasycené | 3,66 g |
| – nenasycené | 7,02 g |
| –– mononenasycené | 5,60 g |
| –– polynenasycené | 1,42 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 201 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 4,55 g |
| – cukry | 0,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| brutnák lékařský - cca dva velké cedníky listů listů | ||
| olej nebo máslo | Olej řepkový | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| voda | Voda | |
| knedlíky | Knedlík pšeničný houskový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mleté chilli | Chilli paprička sušená | |
| libeček | Libeček čerstvý |