Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 529 kJ / 2 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,12 g |
Tuky | 70,66 g |
Vláknina | 32,37 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 721 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 270,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí hodně šťávy, tak ji malinko vymačkáme. Krok 3: Jablka rozprostřeme ve stejné vrstvě na plech. Posypeme brusinkami, semínky, skořicí a cukrem. Krok 4: Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny a do ní po lžících vmícháme připravenou mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto nalijeme na jablka a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 6: Po vytažení z trouby na těsto položíme navlhčenou utěrku, pro snadnější manipulaci zakryjeme druhým plechem a rychle obrátíme. Krok 7: Z rolády stáhneme pečicí papír a pomocí utěrky opatrně zavineme. Krok 8: Roládu zabalíme do čistého papíru na pečení a necháme vychladnout, zabráníme tím lámání (praskání) těsta při pozdějším krájení. Krok 9: Nakrájenou roládu před podáváním pocukrujeme.
Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí hodně šťávy, tak ji malinko vymačkáme. Krok 3: Jablka rozprostřeme ve stejné vrstvě na plech. Posypeme brusinkami, semínky, skořicí a cukrem. Krok 4: Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny a do ní po lžících vmícháme připravenou mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto nalijeme na jablka a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 6: Po vytažení z trouby na těsto položíme navlhčenou utěrku, pro snadnější manipulaci zakryjeme druhým plechem a rychle obrátíme. Krok 7: Z rolády stáhneme pečicí papír a pomocí utěrky opatrně zavineme. Krok 8: Roládu zabalíme do čistého papíru na pečení a necháme vychladnout, zabráníme tím lámání (praskání) těsta při pozdějším krájení. Krok 9: Nakrájenou roládu před podáváním pocukrujeme.
Zveřejněno 8. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná roláda naopak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwB3
Moje poznámka
Jablečná roláda naopak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwB3
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47:32
Plněné sladké broskve
Přidáno 10. 7. 2025 06:08:01
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 22 minutami
Cukeťák II
xSarka před 1 hodinou
Uzená zelňačka
Vašek před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
danila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 2 hodinami
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 2 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 5 hodinami
Borůvkový koláč z Borovan pro domácí pekárnu
Lidolenka před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 18 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 20 hodinami
Suroviny:
jablko,
brusinky sušené,
semínka slunečnicová,
skořice mletá,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
pudinkový prášek,
vejce,
cukr krupice
Komentáře (5)