Nutriční hodnoty (Pečená kapusta s bramborami a uzeným masem z jednoho pekáčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 054 kJ / 730 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,10 g |
| Tuky | 16,29 g |
| – nasycené | 7,56 g |
| – nenasycené | 8,15 g |
| –– mononenasycené | 6,12 g |
| –– polynenasycené | 2,03 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 34,98 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 237 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 107,50 g |
| – cukry | 23,34 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hlávka 1 hlávka kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 700 g |
| 5-6 5-6 brambor | Brambor zimní | 275 g |
| vařené uzené maso (nebo jakékoliv pečené, grilované, vepřové nebo kuřecí, které zbylo třeba od oběda) | Vepřová plec uzená | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (pokud nemáme výpek z masa) | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (možno vynechat) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |