Nutriční hodnoty (Kakaový koláč s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 702 kJ / 1 602 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,20 g |
| Tuky | 120,33 g |
| – nasycené | 62,84 g |
| – nenasycené | 43,80 g |
| –– mononenasycené | 37,44 g |
| –– polynenasycené | 6,36 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 19,80 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 525 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 58,10 g |
| – cukry | 26,94 g |
| ––– laktóza | 25,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) | Vaječný žloutek | 92 g |
| ¾ h rnku rnku krupicového cukru | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 8 lžic 8 lžic rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| 6 lžic 6 lžic kakaového prášku | Kakao prášek | 90 g |
| 7 7 ½ lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 2 hrnky 2 hrnky teplého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| moučkový cukr a maliny nebo jiné ovoce na ozdobu | Cukr bílý |