Nutriční hodnoty (Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 512 kJ / 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,23 g |
| Tuky | 5,22 g |
| – nasycené | 1,55 g |
| – nenasycené | 3,02 g |
| –– mononenasycené | 0,55 g |
| –– polynenasycené | 2,47 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 66,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,19 g |
| Sůl | 4,74 g |
| Sacharidy | 135,07 g |
| – cukry | 94,71 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 1500 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 kyselá jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 15 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce octa | Ocet lihový | 37.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |