Nutriční hodnoty (Bramborovo – sýrové bulky s mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 429 kJ / 1 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,40 g |
| Tuky | 42,56 g |
| – nasycené | 8,91 g |
| – nenasycené | 29,08 g |
| –– mononenasycené | 19,71 g |
| –– polynenasycené | 9,37 g |
| ––– omega 3 | 2,14 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 616 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 226,55 g |
| – cukry | 18,45 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| lžička lžička cukru | Cukr bílý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g hrubě strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 200 g 200 g strouhaných vařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| 10 g 10 g droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 250-270 g 250-270 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 260 g |
| mák na posyp | Mák modrý |