Nutriční hodnoty (Mangoldová polévka se žampiony a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 530 kJ / 366 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,75 g |
| Tuky | 9,68 g |
| – nasycené | 5,72 g |
| – nenasycené | 3,59 g |
| –– mononenasycené | 2,98 g |
| –– polynenasycené | 0,62 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 13,15 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 63 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 52,28 g |
| – cukry | 6,03 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek mangoldu | Mangold | |
| 150 g 150 g žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky ( měla jsem špaldovou ) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |