Bratislavská buchta

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 60 minut 10-15 porcí Moučníky , Řezy 19 názorů

Suroviny

5 vajec
200 g krystalového cukru
2 vanilkové cukry
250 g polohrubé mouky
0,5 l mléka
0,1 l vody
1 lžíce kakaa
3 zakysané smetany
prášek do pečiva
0,1 l oleje
1 pudink (nejlépe karamelový)
skořice
3 lžíce moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem.

  2. Těsto rozdělíme na poloviny.

  3. První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta.

  4. Z mléka uvaříme pudink.

  5. Horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct.

  6. Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 Pl moučkového cukru a 1 vanilkový.

  7. Směs nalijeme na upečený horký koláč a posypeme skořicí.

  8. Necháme v ledici přes noc.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 349 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bratislavská buchta

  • Esmeralda Esmeralda(neregistrovaná)

    Doporučuji úplně vynechat vodu a komplet ji nahradit olejem! Buchta je pak vláčnější a není suchá jako když tam dáte vodu,jsou to moje léta praxe :-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    cathleen: Děkuji, jsem rád, že chutnají.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Dnes znovu upečeny - fantastické:-p:yes:

    Odpovědět

  • Paolka Paolka(neregistrovaná)

    Nadja: protože si přečtěte ještě jednou recept, kde je 0,1 vody i oleje a paní píše, že je lepší dát více vody :)

    Odpovědět

  • renata renata(neregistrovaná)

    Jak se bucha dlouho peče a při kolika stupních?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Tak jsme je pekly znovu (přidala jsem fotky)....do těsta dávám 150 ml vody + 100 ml oleje a mléko na pudink lehce ředím vodou.
    Řezy jsou fantastické, nijak pracné a u nás patří k nejoblíbenějším :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Vašku, řezy jsem znala z doslechu, ale nikdy nepekla. Až v pátek - byly úžasné, na fotku nebyl čas.:-8:yes: Znovu jsme je se snachou pekly hned v neděli, no, nezbylo.....ale chystám se je dělat zas za týden, když jim tak chutnají (a snad už se konečně "zajedí") a doufám, že stihnu i tu fotečku:-K

    Odpovědět

  • jiřina jiřina (neregistrovaný)

    Buchtu už dělám asi 15let je výborná;-)

    Odpovědět

  • jiita81 jiita81

    Moc dobrá moc. Zkusila jsem ji i nechat bez kakaa, jenom žlutej piškot a použít čokoládovej puding a musím říct, že mi chutnala možná ještě víc :-))

    Odpovědět

  • honzaelias honzaelias

    JE VELMI DOBRÁ,DÍKY:-):-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • Vladka Vladka(neregistrovaná)

    Bratislavskou buchtu jsem už pekla několikrát a vždycky se po ní jen zaprášilo.Doporučuji,opravdu výborná!:yes::-)

    Odpovědět

  • nikil2 nikil2

    VÝBORNA BUCHTA dělám jí každý měsíc:-K:-D Vždy se po ní zapráší:-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • Nadja Nadja

    Bianka1: Proč je lepší dát 100 ml oleje místo v receptu uváděný 0,1 l oleje?
    Vždyť 0,1 litru = 1 dl = 100 ml

    Odpovědět

  • Gurmanky Gurmanky

    já mám trochu jiný recept, do těsta dávám vanilkový puding a nahoru sipu skořicí, je to lepší...oleje dávám míň ale každý podle svého vkusu :-) +1

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bratislavske rezy bratislavské vlny recept na bratislavskou buchtu nějaká dobrá buchta bratislavká buchta bratislavský řez bratislavska fantastická buchta se zakysanou smetanou bratislavskábuchta angreštová buchta buchta z bramborové kaše bramborová buchta babiččiny recepty nejaka buchta recepty na buchtu fantastická buchta top recepty buchty karamelová buchta recept na dobrou buchtu řezy buchta ze zakysané smetany buchta s jahodovým pudinkem

Zapomněl/a jsem heslo