Nutriční hodnoty (Salát z kadeřávku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 036 kJ / 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,12 g |
| Tuky | 36,55 g |
| – nasycené | 7,74 g |
| – nenasycené | 28,65 g |
| –– mononenasycené | 24,72 g |
| –– polynenasycené | 3,93 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 7,02 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 26,57 g |
| – cukry | 16,37 g |
| ––– laktóza | 6,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 listy 2 listy kadeřávku (po slovensky kučeravý kel) | Kapusta kadeřavá čerstvá | |
| 2 2 papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce křenu | Křen čerstvý | 45 g |
| 4 lžičky 4 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 20 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky vinného octa | Ocet vinný bílý | 10 ml |
| 150 ml 150 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |