Nutriční hodnoty (Polévka z kadeřávku s fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 395 kJ / 1 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 95,38 g |
| Tuky | 14,01 g |
| – nasycené | 7,06 g |
| – nenasycené | 6,61 g |
| –– mononenasycené | 3,49 g |
| –– polynenasycené | 3,12 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 78,37 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 3,45 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 217,48 g |
| – cukry | 22,64 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g kadeřávku | Kapusta kadeřavá čerstvá | 300 g |
| 400 g 400 g fazolí ve slaném nálevu (1 konzerva) | Fazole v konzervě | 400 g |
| 1 1 bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| šalvěj (dle chuti) | Šalvěj čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| zeleninový vývar (dle potřeby) | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |