Nutriční hodnoty (Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 209 kJ / 3 635 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 194,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,26 g |
| Tuky | 298,28 g |
| – nasycené | 166,97 g |
| – nenasycené | 110,00 g |
| –– mononenasycené | 96,01 g |
| –– polynenasycené | 13,99 g |
| ––– omega 3 | 1,49 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 4,94 g |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 39,30 g |
| – cukry | 16,10 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g kachních jater | Játra kachní | 800 g |
| 160 g 160 g česnekového boku | Vepřový bok uzený | 160 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 KL 1 KL česneku | Česnek čerstvý | 5 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| sáček sáček čiré želatiny na slané dobroty | Želatina vepřová | |
| několik několik brusinek + sušených švestek (nakrájených nadrobno) | Švestky sušené | |
| červené kvalitní víno na naložení | Víno bílé suché | |
| sůl | Sůl mořská | |
| černý pepř | Pepř černý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| tlučený hřebíček | Hřebíček | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| drcený badyán | Badyán | |
| sekané mandle | Mandle loupané |