Nutriční hodnoty (Brynzové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 653 kJ / 873 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,92 g |
| Tuky | 53,97 g |
| – nasycené | 33,80 g |
| – nenasycené | 17,45 g |
| –– mononenasycené | 15,17 g |
| –– polynenasycené | 2,28 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 7,03 g |
| Cholesterol | 136 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 3,12 g |
| Sacharidy | 56,33 g |
| – cukry | 12,57 g |
| ––– laktóza | 9,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 brambor | Brambor zimní | 275 g |
| 125 g 125 g brynzy | Brynza | 125 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření nebo ke šlehání | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek utřeného česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| lžíce lžíce sekaného kopru nebo pažitky | Kopr nať čerstvý |