Nutriční hodnoty (Moučník Manon Lescaut)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 964 kJ / 4 533 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,40 g |
| Tuky | 242,88 g |
| – nasycené | 30,51 g |
| – nenasycené | 194,85 g |
| –– mononenasycené | 135,70 g |
| –– polynenasycené | 59,15 g |
| ––– omega 3 | 16,98 g |
| Vláknina | 16,95 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 307 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 493,75 g |
| – cukry | 150,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé, dobře prosáté mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku krupicového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 polévková lžíce medu (dala jsem levandulový) | Med nepasterovaný | |
| 3 3 celá vejce pokojové teploty | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 dl 2 dl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 3 3 polévkové lžíce strouhaného kokosu | Kokos strouhaný | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| vanilkový cukr (dáváte-li med, nemusíte) | Cukr vanilkový | |
| 1 konzervu 1 konzervu kompotovaných jahod | Jahody zavařené | |
| 1 lžíci 1 lžíci kokosu na obalení jahod | Kokos strouhaný | 15 g |
| 1 1 bílek a 2 lžíce krupicového cukru na sníh | Cukr bílý |