Nutriční hodnoty (Květákové karbanátky a šišky se smaženou rukolou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 544 kJ / 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,14 g |
| Tuky | 7,63 g |
| – nasycené | 1,85 g |
| – nenasycené | 3,53 g |
| –– mononenasycené | 2,80 g |
| –– polynenasycené | 0,73 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 397 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 5,30 g |
| – cukry | 0,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký květák | Květák čerstvý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 a půl PL solamylu | Bramborový škrob | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| sezamová semínka | Sezam loupaný | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| libeček nebo petrželka | Libeček čerstvý | |
| hrst hrst rukoly | Rukola čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička sojové omáčky (nemusí být) | Sójová omáčka Tamari | 5 ml |
| olej na smažení | Olej řepkový |