Nutriční hodnoty (Mrkvovo-jablečný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 540 kJ / 3 714 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 95,78 g |
Tuky | 110,99 g |
– nasycené | 28,90 g |
– nenasycené | 70,72 g |
–– mononenasycené | 48,47 g |
–– polynenasycené | 22,26 g |
––– omega 3 | 5,75 g |
Vláknina | 99,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 533,49 g |
– cukry | 125,34 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g oloupaných, nahrubo strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 400 g |
400 g 400 g jemně strouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 400 g |
2 hrnky 2 hrnky špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek vody | Voda | 250 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
2 lžíce 2 lžíce chia semínek, nebo lněných | ||
1 lžíce 1 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 15 g |
3 lžíce 3 lžíce sladidla (agávový sirup, javorový sirup, med...) | E951 - Aspartam | |
1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mandlí, nebo jiných oříšků | ||
1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového pudingu v prášku | Puding v prášku | 24 g |
1/2 1/2 citrónu - šťáva | Citrón čerstvý | 45 g |
1 tabulka 1 tabulka kvalitní hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
2-3 lžičky 2-3 lžičky kokosového oleje | Olej kokosový | 12.5 ml |
pár kapek kapek agávového sirupu | Sirup agávový | |
kokosový olej na vymazání formy a strouhaný kokos na vysypání | Kokos strouhaný |