Nutriční hodnoty (Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 729 kJ / 1 369 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 177,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 160,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,39 g |
| Tuky | 35,24 g |
| – nasycené | 12,90 g |
| – nenasycené | 20,23 g |
| –– mononenasycené | 13,12 g |
| –– polynenasycené | 7,11 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 51,96 g |
| Cholesterol | 1,74 g |
| Sodík | 1,91 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 60,81 g |
| – cukry | 16,68 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg syrových chapadel z kalamárů (po uvaření cca 400 g) | Oliheň | 1000 g |
| 0,5 0,5 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 0,5 0,5 malého lusku červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky pesta z medvědího česneku | Pesto z medvědího česneku | 10 g |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mořská sůl | Sůl mořská |