Nutriční hodnoty (Aténská jehla)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 591 kJ / 1 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 87,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,70 g |
| Tuky | 98,29 g |
| – nasycené | 44,68 g |
| – nenasycené | 49,30 g |
| –– mononenasycené | 41,59 g |
| –– polynenasycené | 7,71 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 9,83 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 17,80 g |
| – cukry | 6,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g libového masa (dle chuti) | Vepřová kýta | 400 g |
| 100 g 100 g špeku nebo anglická slanina | Špek | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce gyros koření | Provensálské koření | 15 g |
| 2 2 papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 6 6 cherry rajčátek (mohou být i normální) | Rajčata cherry | 180 g |
| 6 6 žampiónů | Žampion čerstvý | |
| 4 4 lahůdkové cibule | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| hladká mouka (trochu) | Mouka pšeničná hladká |