Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná svíčková

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Inna93

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 187 kJ /
4 347 kcal
Bílkoviny253,61 g
Tuky280,34 g
Vláknina46,79 g
Cholesterol 775 mg
Sodík 4,39 g
Sůl10,65 g
Sacharidy184,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a špek vmáčkneme dovnitř. Krok 2: Maso svážeme motouzem do úhledného válečku. Krok 3: Maso na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran, vyjmeme a ponecháme stranou. Krok 4: Zbytek špeku nakrájíme na kostičky, přidáme ho na rozpálený olej po opékaní masa a vypečeme. Krok 5: Přihodíme na kostky nakrájenou zeleninu a orestujeme do zlatohněda. Přidáme koření a zasypeme cukrem, necháme ho zkaramelizovat. Krok 6: Přihodíme okrájený a na plátky nakrájený citron (bez jadérek), zalijeme vodou či vývarem, přidáme hořčici, osolíme, přiklopíme a vložíme do trouby. Krok 7: Pečeme do doby, až je maso měkké, asi 1-1,5 hodiny. Poté maso vyjmeme z omáčky a odložíme stranou. Krok 8: Zeleninový základ přepasírujeme přes síto nebo vyjmeme koření a směs rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme solí, cukrem, octem, přidáme máslo a smetanu. Krok 9: Z masa odstraníme provázek a naporcujeme jej.

TIP: Svíčková omáčka - otázky a odpovědi

Zveřejněno 31. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEvvM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEvvM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dělám stejně, jen smetanu jsem dala 33%. S dovolením přidávám foto:-K

Suroviny:
hovězí zadní, slanina uzená, olej, cibule, mrkev, hořčice plnotučná, sůl, celer, petrželka kořenová, pepř celý, koření nové koření, cukr, ocet, bobkový list, cukr krupice, citron, voda, máslo, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu