Nutriční hodnoty (Hříbkový krém se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 019 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,09 g |
Tuky | 18,05 g |
– nasycené | 12,04 g |
– nenasycené | 7,29 g |
–– mononenasycené | 4,90 g |
–– polynenasycené | 2,39 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 38,14 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 307 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 44,00 g |
– cukry | 16,42 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g hříbků | Hřib čerstvý | 350 g |
150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
200 g 200 g celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
šťáva z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
sypký bobkový list | Bobkový list sušený | |
snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
máslo podle potřeby | Máslo kravské | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |