Nutriční hodnoty (Ořechový koláč pro svatého Jakuba)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 789 kJ / 3 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
| Tuky | 123,80 g |
| – nasycené | 62,90 g |
| – nenasycené | 47,90 g |
| –– mononenasycené | 40,40 g |
| –– polynenasycené | 7,50 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 475,30 g |
| – cukry | 335,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 75 g 75 g cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| mikrotenový sáček sáček nebo potravinářská folie | ||
| mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| 250 g 250 g cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 250 250 mletých mandlí nebo ořechů | Mandle loupané mleté | |
| 1 1 kávová lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu | Citrón čerstvý |