Nutriční hodnoty (Pórková polévka s brambory a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 303 kJ / 550 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,39 g |
| Tuky | 23,17 g |
| – nasycené | 14,61 g |
| – nenasycené | 7,46 g |
| –– mononenasycené | 6,17 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 14,03 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 151 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 64,63 g |
| – cukry | 21,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g pórku | Pórek čerstvý | 200 g |
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 6 plátků 6 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 350 ml 350 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 350 ml |
| 200 g 200 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |