Nutriční hodnoty (Hovězí kližka na kopru v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 396 kJ / 1 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 198,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 191,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,78 g |
| Tuky | 52,49 g |
| – nasycené | 28,01 g |
| – nenasycené | 20,98 g |
| –– mononenasycené | 17,85 g |
| –– polynenasycené | 3,13 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 543 mg |
| Sodík | 864 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 60,96 g |
| – cukry | 18,11 g |
| ––– laktóza | 11,41 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g hovězí kližky vcelku (nejlépe celistvý podlouhlý kus) | Hovězí kližka | 900 g |
| 250 g 250 g syrových brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 150 ml 150 ml vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 150 ml |
| 300 ml 300 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce čerstvého nakrájeného kopru | Kopr nať čerstvý | 45 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 1 1 tenký plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cukr a ocet na dochucení | Cukr bílý |