Smažený patizon

Zeleninová jídla Doba přípravy: 40 minut 7 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 40 minut 7 názorů

Suroviny 6 porcí

1 patizon
polohrubá mouka
1-2 vajíčka
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Patizon zbavíme slupky, nakrájíme na slabé plátky a osolíme. Položíme na sítko a necháme tzv: "vypotit" aby se z něj dostala přebytečná voda. Takto ho necháme klidně půl hodinky.

  2. Poté jednotlivé plátky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Smažený patizon nám doma chutná víc než cuketa.

Komentáře k receptu Smažený patizon

  • Petr Berka Petr Berka(neregistrovaná)

    Dostal jsem od kolegy velký partizon a tak to hned vyzkouším. Kdysi jsme doma obalovaný partizon dělali a vím, že byla dobrota...:-p

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Pro Šárku K.
    Např. loni jsem ho viděla v Globusu, ale je dost drahý (tehdy 30Kč/1ks). Taky ho pěstuju na zahrádce a je jich tolik, že ho rozdávám. Pokud najdete známého zahrádkáře, nebude problém ho sehnat.

    Odpovědět

  • Beetty Beetty(neregistrovaný)

    Šárka Kašparová: my si ho pěstujeme doma na zahradě :-)

    Odpovědět

  • Šárka Kašparová Šárka Kašparová(neregistrovaný)

    Dá se patizon sehnat,děkují:-)

    Odpovědět

  • jaroslav jaroslav(neregistrovaný)

    Je to mňamka , navíc snadná příprava . Studené se to dá jíst taky . Dal jsem tam ještě bílý pepř .

    Odpovědět

  • Devil Devil(neregistrovaný)

    Jdu na to , určitě je dobrý a děkuji za recept .

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kdysi jsme smažili kedlubny, cuketu a mimojiné i patison. Moc nám to chutnalo:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: patizon patizony recept recepty patizon patizón recepty obalovaný patizon patizón recept recept na patizón patisón recepty s patisony patyzon patizony recepty recepty na patizony patisón recepty recept patizón recepty na patizon smažený patison smazeny patyzon recepty s patizony recept patison patyzon recept