Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený patizon

Nenápadné "létající talíře" rostoucí na našich zahrádkách jsou velmi tvárnou a chutnou kuchyňskou surovinou s významnými zdravotními benefity. Zkuste je připravit smažené, podle tohoto jednoduchého receptu. Pochutnáte si.

Hodnocení receptu je 3,9 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie662 kJ /
158 kcal
Bílkoviny13,02 g
Tuky11,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy1,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizon nakrájíme na slabé plátky, oloupeme a osolíme. Položíme na sítko a necháme tzv: "vypotit", aby se z něj dostala přebytečná voda. Takto ho necháme klidně půl hodiny. Krok 2: Poté jednotlivé plátky obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Krok 3: Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek odkapat přebytečný tuk. Podáváme nejlépe s bramborem.

TIP: Jak můžeme zpracovat patizon

Zveřejněno 12. 2. 2013

Poznámka autora Beetty

Smažený patizon nám doma chutná víc než cuketa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený patizon

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJrk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený patizon

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJrk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jen doplním recepturu: osolíme, opepříme a potřeme česnekem a dál podle receptu. Výsledkem pikantní chuť. Jen se solí to je chuťově nevýrazné. Vyzkousejte <3

Smažený patizon je dobrůtka, když je mladý, tak nám chutná víc než cuketa. Ovšem, každý máme rád něco ;-)

Petr Berka 27. 8. 2016 17:55
Dostal jsem od kolegy velký partizon a tak to hned vyzkouším. Kdysi jsme doma obalovaný partizon dělali a vím, že byla dobrota...:-p

Pro Šárku K.
Např. loni jsem ho viděla v Globusu, ale je dost drahý (tehdy 30Kč/1ks). Taky ho pěstuju na zahrádce a je jich tolik, že ho rozdávám. Pokud najdete známého zahrádkáře, nebude problém ho sehnat.

Šárka Kašparová 9. 8. 2016 16:13
Dá se patizon sehnat,děkují:-)

Šárka Kašparová: my si ho pěstujeme doma na zahradě :-)

Zobrazit starší odpověď

jaroslav 8. 8. 2016 15:11
Je to mňamka , navíc snadná příprava . Studené se to dá jíst taky . Dal jsem tam ještě bílý pepř .

Jdu na to , určitě je dobrý a děkuji za recept .

Kdysi jsme smažili kedlubny, cuketu a mimojiné i patison. Moc nám to chutnalo:-p:yes:

Tématické fráze:
patizon, patizony recept, recepty patizon, patizón recepty, obalovaný patizon, patizón recept, recept na patizón, patisón, recepty s patisony, patyzon, patizony recepty, recepty na patizony, patisón recepty, recept patizón, recepty na patizon, smažený patison, smazeny patyzon, recepty s patizony, recept patison, patyzon recept

Suroviny:
patizon, mouka hladká, vejce, strouhanka, sůl

Přidat fotografie receptu