Nutriční hodnoty (Vdolečky (ze Slovácka))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 100
| Energie | 20 662 kJ / 4 938 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 70,28 g |
| Tuky | 254,79 g |
| – nasycené | 28,38 g |
| – nenasycené | 203,86 g |
| –– mononenasycené | 143,32 g |
| –– polynenasycené | 60,55 g |
| ––– omega 3 | 16,88 g |
| Vláknina | 21,08 g |
| Cholesterol | 1,43 g |
| Sodík | 853 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 534,93 g |
| – cukry | 114,02 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 35-42 g 35-42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 38.5 g |
| 2 2 vejce na potření | Vejce slepičí | 140 g |
| posypka (máslo, cukr, mouka) | Drobenka | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |