Nutriční hodnoty (Bezlepkový mrkvový dortík s citronovým mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 461 kJ / 10 626 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,96 g |
| Tuky | 705,37 g |
| – nasycené | 193,97 g |
| – nenasycené | 479,88 g |
| –– mononenasycené | 346,22 g |
| –– polynenasycené | 133,67 g |
| ––– omega 3 | 33,95 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 1,68 g |
| Sodík | 8,47 g |
| Sůl | 6,38 g |
| Sacharidy | 915,55 g |
| – cukry | 526,98 g |
| ––– laktóza | 16,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 375 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku medu | Med nepasterovaný | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku javorového sirupu | Sirup javorový | 125 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku hnědého cukru | Cukr třtinový | 62.5 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1/2 ČL 1/2 ČL soli | Sůl mořská | 5 g |
| 2 ČL 2 ČL skořice | Skořice ceylonská | 20 g |
| 3 hrnky 3 hrnky mrkve, nastrouhané na polohrubo | ||
| 100 g 100 g mletých mandlí (lískových nebo vlašských ořechů) | Mandle loupané mleté | 100 g |
| 2 hrnky 2 hrnky BL mouky (Doves Farm červená) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 2 ČL 2 ČL jedlé sody (rovné) | Jedlá soda | 20 g |
| 2 ČL 2 ČL prášku na pečení (rovné) | ||
| 2 kelímky 2 kelímky mascarpone (po 250g) | Mascarpone | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| šťáva ze dvou citronů | Citrón čerstvý | |
| kůra z půlky půlky citronu | Citrón čerstvý | |
| 2 PL 2 PL změklého másla | Máslo kravské | 20 g |
| citronový cukr | Cukr citronový | |
| trochu trochu smetany, pokud by byl krém příliš hustý | Smetana kravská sladká 35% | |
| na ozdobení trochu trochu kandovaného ovoce, tenké nudličky mrkve | Mrkev čerstvá |