Nutriční hodnoty (Mrkvová buchta s jablkem a citrónovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 738 kJ / 6 869 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 84,90 g |
| Tuky | 162,88 g |
| – nasycené | 17,94 g |
| – nenasycené | 129,99 g |
| –– mononenasycené | 88,95 g |
| –– polynenasycené | 41,04 g |
| ––– omega 3 | 10,89 g |
| Vláknina | 32,25 g |
| Cholesterol | 785 mg |
| Sodík | 552 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 1 219,38 g |
| – cukry | 684,28 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 3 3 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 lžička 1 lžička perníkovéjo koření | Pepř černý | 5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek pol. mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku cukru | Cukr bílý | 375 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce horké vody | Voda | 18 ml |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce šťávy z citronu (podle hustoty) | Šťáva z citrónu | 52.5 ml |