Nutriční hodnoty (Bulharský bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 526 kJ / 1 082 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,88 g |
| Tuky | 27,97 g |
| – nasycené | 1,85 g |
| – nenasycené | 23,84 g |
| –– mononenasycené | 16,89 g |
| –– polynenasycené | 6,95 g |
| ––– omega 3 | 2,20 g |
| Vláknina | 26,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 246 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 173,40 g |
| – cukry | 14,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 1 velká cibule (nebo svazek naťové cibulky) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 naložené okurky (sladkokyselé) | Okurka polní zavařená | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (slunečnicového) | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 hrst 1 hrst petržele (hladkolisté) | Petržel kořenová čerstvá |