Nutriční hodnoty (Pečený květák na červeno)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 553 kJ / 610 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,20 g |
| Tuky | 58,84 g |
| – nasycené | 22,01 g |
| – nenasycené | 35,81 g |
| –– mononenasycené | 30,79 g |
| –– polynenasycené | 5,02 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 3,14 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 230 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 14,88 g |
| – cukry | 8,14 g |
| ––– laktóza | 2,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 100 ml 100 ml rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 100 g |
| 3 - 4 lžíce 3 - 4 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 87.5 ml |
| 1 - 2 stroužky 1 - 2 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička uzené mleté papriky | Paprika uzená | 5 g |
| bazalka - měla jsem sušenou | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý |