Nutriční hodnoty (Kyselica z Otrokovic)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 712 kJ / 2 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 210,20 g |
– nasycené | 102,50 g |
– nenasycené | 105,00 g |
–– mononenasycené | 90,00 g |
–– polynenasycené | 15,00 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 32,65 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
(počet brambor a zelí - podle množství osob) | Brambor zimní | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
celý kmín | Kmín | |
1 1 kysané okapané a pokrájené zelí | Zelí bílé čerstvé | |
200 - 300 g 200 - 300 g uzené slaniny (nebo uvařeného uzeného masa) | Špek | 250 g |
1 1 smetana na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
hrst hrst sušených hub (namočených) | Houby sušené směs | |
sádlo (olej) | Sádlo vepřové | |
voda | Voda |