Nutriční hodnoty (Batátový krém s mrkví a pomerančem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 656 kJ / 635 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,01 g |
| Tuky | 9,07 g |
| – nasycené | 5,83 g |
| – nenasycené | 4,46 g |
| –– mononenasycené | 2,96 g |
| –– polynenasycené | 1,50 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 22,77 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 302 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 119,05 g |
| – cukry | 20,78 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g batátů | Batáty neloupané | 500 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 1 pomeranč | Pomeranč čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé | |
| pražená slunečnicová semínka | Slunečnicová semínka loupaná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý |