Pečený vepřový bůček na cibuli

iunka Kuchařka: iunka

Doba přípravy: 2 hod. 6 porcí Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

750 g libového vepřového bůčku
1 lžička mleté sladké papriky
1 palička česneku
5 ks cibulí
špetka sušené šalvěje
(či jiné bylinky, směs bylinek)
sůl
drcený kmín
3 lžíce kečupu
vývar
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme se šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

  2. Maso osolíme, posypeme kmínem a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Tento recept jsem zkopírovala z jiných webových stránek, čímž se omlouvám autorce Jarka-P. Ale nedávno můj přítel koupil bůček, který chtěl původně použít na segedín, ale mě napadlo jej upéct. Vyzkoušela jsem tento recept a můj přítel ho vychvaloval do nebes!!! Teď koupil dvě kila bůčku a dneska mu ho musím zase upéct :-) Takže doporučuju tento recept vyzkoušet. Je to fakt lahůdka :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 749 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený vepřový bůček na cibuli

  • alka5453 alka5453

    Recept je super, ale 750g na 6 porcí? Taková dobrota - max. 3 porce

    Odpovědět

  • Shrek Shrek(neregistrovaný)

    Zdravim,kamarádi se olizuji ještě teď!!! Nemá chybu!:-)

    Odpovědět

  • martin martin(neregistrovaný)

    dnes jsem vyskousel recept a muzu rict ale ne jenom ja ale dalsich pet lidi se jen oblizovalo paradni recept diky diky:-K :-K :-D

    Odpovědět

  • PavlinaK. PavlinaK.

    Recept je vynikající ... už masíčko peču ... :-K:-K:-K:-K:-K ... fotky e špenátem jsou nádherné a hned jak sem je viděla, sbíhaly se mi sliny. :-p:-p:-p
    ale ta fotka se zelím je děsná ... podle této fotky bych to nevařila

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    maris: Maruško, máš pravdu, já si nevšimla, že recept není Bibinky ;-)Na co já myslím? :-8 A děkuju za pochvalu ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Petra Ku.: Péťo, fotku máš krásnou:-), určitě by ji nikdo nechtěl smazat a Bibinka i kdyby chtěla / určitě by nechtěla:-) / ani nemůže, není autorkou receptu;-):-)

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Bibi, dělala jsem dneska velmi podobně (bez kečupu) žebírka a bůček, je to mňamka :-p Dovolila jsem si přidat foto, kdyby vadila,tak klidně smaž ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    iunka:iunko, já jsem pekla v troubě a celou dobu přikryté, jen jsem jednou přidala vývar, jinak jak je psáno podle tebe;-)

    Odpovědět

  • iunka iunka(autorka receptu)

    Ten vypadá pěkně :-) Já jsem ho udělala se zelím a brambory, na přání mého přítele. Taky to bylo samozřejmě dobré. Ale přeci jen koukám, že ten tvůj je opravdu pěknější, cibulka propečenější... :-) Kde jsi ho pekla? Já v konvektomatu, tak to bude asi tím :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Iunko,tak abys věděla, dneska jsem tvůj bůček upekla a je moc dobrý;-)podávala jsem ho s čerstvým špenátem a brambory.
    Bod jsem ti dala, tak ti posílám aspoň 2 fotky:yes:;-)

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Již delší dobu používám k podlévání bůčků různého typu (např. i nadívaný) pivo. Ono pivo je vlastně také "vývar". Já používám řezák Starobrno, je to takový mix světlého a tmavého. Jedna lahev je akorát. Vodou podlévat se musí (na začátek asi 0,3l). Pokud se někomu zdá, že plave, tak tekutiny se vyvaří.
    Cibule není nikdy dost, dávám ji i do zářezů. Jako koření používám koření na steaky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Iunko, bůček je doma, tak ráda brzy vyzkouším;-) Pokud kopíruješ recept, je lepší se zeptat autora, tady Jarka-P, zda ho můžeš uveřejnit-mohlo by jít o porušení autorských práv.
    Dávám ti 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Takto připravovaná masínka jsou vždy lahůdka :-p:yes:. Oceňuju, žes uvedla zdroj a i autora, já jen web upřesním - http://recepty.vareni.cz/peceny-veprovy-bucek-na-c..., ale vyhneme se (doufám teda;-)) nepříjemným komentíkům, že jen kopíruješ neuvádíš zdroj, atd :yes::yes::yes:
    Recept se mi líbí :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: nejlepší recept na vepřový bůček nejlepsi peceny bucek pečený vepřový bok s kostí pečený bůček s kostí recepty pečený vepřový bůček na česneku peceme bucek pečený bůček pečený bůček se špenátem pečený bůček na česneku pečený vepřový bůček bůček na cibuli vepřový bůček na česneku veprovy bucek vepřový buček s kosti recepty buček bez kosti pečený bůček plátky vepřový bůček recepty pečený bůček na plátky vepřový bůček s kostí recepty pečený bůček

Zapomněl/a jsem heslo