Nutriční hodnoty (Turecké masové knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 491 kJ / 1 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,98 g |
| Tuky | 31,22 g |
| – nasycené | 9,20 g |
| – nenasycené | 14,38 g |
| –– mononenasycené | 10,26 g |
| –– polynenasycené | 4,13 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 18,28 g |
| Cholesterol | 838 mg |
| Sodík | 918 mg |
| Sůl | 2,27 g |
| Sacharidy | 81,02 g |
| – cukry | 30,64 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 400 g |
| asi 70 g asi 70 g toustového chleba bez kůrky | Toast pšeničný bílý | 70 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| lžička lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| lžička lžička mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 400 g 400 g loupaných rajčat (plechovka) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 400 g |
| 200 ml 200 ml masového vývaru | Vývar masový | 200 ml |
| listová petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| popř.špetka cukru | Cukr bílý |