Nutriční hodnoty (Turecké masové knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 491 kJ / 1 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 98,69 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,98 g |
Tuky | 31,22 g |
– nasycené | 9,20 g |
– nenasycené | 14,38 g |
–– mononenasycené | 10,26 g |
–– polynenasycené | 4,13 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 18,28 g |
Cholesterol | 838 mg |
Sodík | 918 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 81,02 g |
– cukry | 30,64 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 400 g |
asi 70 g asi 70 g toustového chleba bez kůrky | Toast pšeničný bílý | 70 g |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
lžička lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
lžička lžička mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
400 g 400 g loupaných rajčat (plechovka) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 400 g |
200 ml 200 ml masového vývaru | Vývar masový | 200 ml |
listová petrželka | Petržel nať čerstvá | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
popř.špetka cukru | Cukr bílý |