Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 155 kJ / 2 666 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 107,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,64 g |
| Tuky | 87,72 g |
| – nasycené | 44,64 g |
| – nenasycené | 29,03 g |
| –– mononenasycené | 23,95 g |
| –– polynenasycené | 5,08 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 29,20 g |
| Cholesterol | 788 mg |
| Sodík | 779 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 341,34 g |
| – cukry | 307,14 g |
| ––– laktóza | 50,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 350 g polohrubé mouky (nahradila jsem půlku množství špaldovou) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 250 ml 250 ml kefíru nebo podmáslí | Kefír | 250 ml |
| 40 g 40 g rozpuštěného vychladlého másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 kypřící prášek | Kypřící prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička vanilkové esence | Aroma vanilkové | 5 ml |
| 500 g 500 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 500 g 500 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 500 ml |
| 70 g 70 g třtinového cukru¨ | ||
| 2 lžíce 2 lžíce medu, stévie nebo javorového sirupu (lze nahradit více cukrem) | Stevie sušená | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 hrsti 2 hrsti rozinek | Rozinky | 100 g |
| 4 4 velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| šťáva z jednoho citronu | Citrón čerstvý |