Nutriční hodnoty (Telecí medailonky na žampionech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 815 kJ / 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,77 g |
| Tuky | 30,20 g |
| – nasycené | 17,93 g |
| – nenasycené | 10,08 g |
| –– mononenasycené | 8,74 g |
| –– polynenasycené | 1,34 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 16,54 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 526 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 27,86 g |
| – cukry | 11,30 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g telecí panenky | Telecí kýta | 500 g |
| 400 g 400 g velkých žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |