Nutriční hodnoty (Jemný tvarohový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 131 kJ / 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 37,82 g |
| – nasycené | 17,94 g |
| – nenasycené | 13,93 g |
| –– mononenasycené | 12,00 g |
| –– polynenasycené | 1,93 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 596 mg |
| Sodík | 379 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 50,28 g |
| – cukry | 48,88 g |
| ––– laktóza | 18,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 4-5 4-5 žemlí (použila jsem 5 plátků světlého toastového chleba) | Houska pšeničná | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce pískového cukru | Cukr bílý | 30 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt | Cukr vanilkový | |
| šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla na vymazání formy | Máslo kravské | 10 g |
| rozinky | Rozinky | |
| kandované ovoce (kůra, sušené švestky ...) | Citron kandovaný |