Nutriční hodnoty (Dršťková polévka s bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 186 kJ / 2 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 307,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 293,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,46 g |
Tuky | 141,88 g |
– nasycené | 68,71 g |
– nenasycené | 65,62 g |
–– mononenasycené | 53,17 g |
–– polynenasycené | 12,45 g |
––– omega 3 | 0,63 g |
Vláknina | 27,65 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,53 g |
Sacharidy | 91,58 g |
– cukry | 33,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g drštěk | Dršťky hovězí | 750 g |
1/2 kg 1/2 kg hovězích kostí na polévku | Kost hovězí | 500 g |
80 g 80 g slaniny | Špek | 80 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
250 g 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce mleté lahůdkové papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
pálivá paprika podle chuti | Paprika pálivá | |
celý pepř | Pepř černý | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
majoránka (čerstvá je lepší) | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
kmín | Kmín |