Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sejkory

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

13. 1. 2014 14:40

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 210 kJ / 289 kcal
Bílkoviny19,36 g
Tuky15,22 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy17,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

9. 6. 2021 07:22

Simona Skolakova: Píše se o něm v komentářích. ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 6. 2021 23:58

Dajda: jen by mne zajímalo,kde se v tomto receptu o tom škrobu píše????Já jsem to asi přehlédla,tak mi to připomeň;-)

Dajda Dajda

8. 6. 2021 20:08

srettka: Vždyť je to taky nesmysl vlastní škrob z brambor vylít a pak přidat jiný! 8-(

srettka

8. 6. 2021 18:37

Dajda: Svatá pravda, taky to dělám:yes:

Dajda Dajda

8. 6. 2021 17:59

Fajn je vodu z brambor scedit, škrob nechat usadit a vrátit k bramborám. ;-)

bofinka

8. 6. 2021 17:17

Tonja: A taky tady:
https://www.bing.com/videos/search?q=BERNER+R%c3%9...
Jeste jeden typ struhadla :
https://www.amazon.it/B%C3%B6rner-grattugia-PowerL...
Uplne najemno bych nerekla a ma to logiku, protoze brambory tak pusti moc vody.

zizala zizala (moderátorka)

8. 6. 2021 16:59

Tonja: https://cs.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6sti
Máte v tom zmatek ;-)

Tonja

8. 6. 2021 15:00

Jitkas: Pozor, švýcarské rösti jsou bramboráčky z co nejjemněji nastrouhaných brambor, které pustí hodně vody a ta voda se nesleje pryč, ale zahustí se škrobem. Velmi často se dělají i do zásoby zamražené a dají se tak i koupit. Viz recept Jany Louňové:
ten je správný.

Prpcek

24. 5. 2014 18:57

Sejkory jsem dělal až dnes. Moc dobré. Chutí mi připomínaly spíše rösti. Bod a palec nahoru dávám. :yes:

Dagmar

19. 2. 2014 15:08

:-p dnes se mi dělaly boule za ušima, fakt náramná mňamjzna :yes: :-K :yes: :-p

spagetka spagetka

20. 1. 2014 17:20

Hrašuľka.Hrašuľka: Já si teď přečetla recept a mrkla na komentíky, reaguju na tebe: Já se ti vůbec ani trochu nedivím, že můj název, jako Slovenka, nebereš;-);-). Ale pochop, u nás jsem od malinka slyšela "halušky" a byly to teda bramboráky. No a vašim haluškám se u nás říká nočky, noky - podle velikosti), šišky - výhradně nasladko. Až prakticky v dospívání jsem zjistila, co jsou halušky jako takové, tedy vaše (mmch.skvělé a mňam:yes:). Jenže znáš to o zvyku a železný košili? Mám 2 sourozence a i jejich partneři už vzali tento název za svůj. Takže halušky = bramboráky. Bramborák, výraz pro bramborákové těsto ale na pekáč do trouby vcelku. Ať žijou krajové a rodinné názvy.:-)):-)):-)):-))
Jedině rodiče táty a mamky, táta a mamka to měli jednoduchý, pocházeli z téže oblasti a tudíž tento výraz jim nedělal problém :-D:-D:-D:-D
Tolik jazykovědný koutek. ;-);-);-). Ale taky už dnes užívám výraz tak, aby bylo jasné i cizím, co myslím: bramborák a halušky s bryndzou třeba ;-);-):-p:-p

Pajaja

20. 1. 2014 17:06

Hmmm, tak to se mi fakt líbí. Jenom jsem nepochopila, proč se nastrouhané brambory rovnou nesmíchají se solí, majoránkou, pepřem a česnekem. . . Asi to tak udělám. Bodík letí a už je uloženo! ;-):-p

Alzbetina Prk.

17. 1. 2014 19:04

Přidala jsem fota z mé zkoušky, opravdu dobrá rychlovka,jen příště ty brambory použiju fakt raději uvařené, nám to tak prostě šmakuje lépe. Bodík si recept ale vysloužil :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 1. 2014 22:00

Jitule J.:Jiti,není zač:-*Až budeš mít své foto,klidně to přehoď;-):yes:

Jitule J.

16. 1. 2014 14:35

Aničko děkuji za doplnění fotek, to jsem trochu nezvládla:-p měj se, a díky

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sejkory sejkory recept co jsou sejkory recept na sejkory recepty sejkory recept sejkory bramborové sejkory bramboriza pokrm sejkory placky sejkory sejkory z brambor domácí sejkory co byly sejkory jak uvařit sejkory plněné sejkory sýrové sejkory sejkory pečivo co je sejkory seykori brambory na sejkory

Suroviny: brambory, vejce, sýr tvrdý, salám, párky, klobása, sůl, pepř, majoránka, olej

TopRecepty.cz

Sejkory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vrn