Nutriční hodnoty (Bretaňské fazole)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,76 g |
| Tuky | 216,30 g |
| – nasycené | 86,65 g |
| – nenasycené | 125,68 g |
| –– mononenasycené | 100,45 g |
| –– polynenasycené | 25,23 g |
| ––– omega 3 | 3,81 g |
| Vláknina | 58,70 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,89 g |
| Sůl | 9,60 g |
| Sacharidy | 152,66 g |
| – cukry | 23,81 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 plechovka 1 plechovka červených fazolí | Fazole červená ledvina | |
| 200 g 200 g oravské slaniny | Špek | 200 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 5 5 větších stroužků česneku | Česnek čerstvý | 350 g |
| 2 2 zarovnané lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžička 1 lžička pálivé mleté papriky (jen kdo má rád ostré) | Paprika pálivá | 6 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 100 ml 100 ml pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce pikantního kečupu | Kečup ostrý | 60 ml |
| 1 špetka 1 špetka cukru (podle potřeby) | Cukr bílý |