Nutriční hodnoty (Donuty z naběračky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 481 kJ / 1 788 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,25 g |
| Tuky | 53,26 g |
| – nasycené | 29,32 g |
| – nenasycené | 20,15 g |
| –– mononenasycené | 16,31 g |
| –– polynenasycené | 3,84 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 256,75 g |
| – cukry | 47,15 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 50 g 50 g rozpuštěného vlažného másla | Máslo kravské | 50 g |
| vanilka (vanilinový cukr) | Vanilkové lusky | |
| 35 g 35 g moučkového cukru | Cukr bílý | 35 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| tuk na smažení | Olej řepkový | |
| cukr na posyp | Cukr bílý | |
| různé polevy | Čokoládová poleva | |