Nutriční hodnoty (Šafránové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 390 kJ / 1 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,90 g |
| Tuky | 1,75 g |
| – nasycené | 0,75 g |
| – nenasycené | 0,50 g |
| –– mononenasycené | 0,25 g |
| –– polynenasycené | 0,25 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 4,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 206,60 g |
| – cukry | 11,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek rýže (kulatozrnné) | Rýže bílá | 250 g |
| 2 dl 2 dl bílého polosladkého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| drůbeží vývar | Vývar kuřecí | |
| parmazán | Parmezán | |
| šafrán (1g balení) | Šafrán sušený | |
| šalotka (cibule) | Šalotka čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |