Nutriční hodnoty (Játra z laně na víně a zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 111 kJ / 4 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,82 g |
| Tuky | 327,51 g |
| – nasycené | 164,69 g |
| – nenasycené | 147,54 g |
| –– mononenasycené | 123,83 g |
| –– polynenasycené | 23,71 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 24,05 g |
| Cholesterol | 3,51 g |
| Sodík | 5,22 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 89,58 g |
| – cukry | 28,40 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jater z laně | Játra vepřová | 1000 g |
| 4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 250 g 250 g špeku | Špek | 250 g |
| 2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 250 g 250 g zeleniny pod svíčkovou (může být mražená) | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 l 1 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| případně na zahuštění hotovou tmavou jíšku | Jíška máslová | |
| koření na divočinu | Provensálské koření | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |