Šašlik

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 1/2 hodiny 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 1/2 hodiny 2 názory

Suroviny 4 porce

1 malá červená paprika
1 malá žlutá paprika (místo papriky můžete použít i jinou zeleninu - cuketa, cibule)
600 g krůtích prsou (nebo kuřecích)
4 lžíce oleje
trocha soli

Postup přípravy receptu

  1. Paprikové lusky omyjeme, osušíme, rozpůlíme, vyndáme jadérka a nakrájíme na čtverečky, (pokud použijete cuketu, tak ji nakrájejte na kostičky), cibulku rozdělte na měsíčky.

  2. Krůtí maso nakrájíme na kostky. Vše střídavě napícháme na dřevěné nebo kovové špízy nebo na špejle.

  3. Zahřejeme olej v pánvi a špízy v něm opečeme. Osolíme, snížíme teplotu a necháme péci asi 5 minut.

Poznámka od kuchařky

ZDROJ: z knihy Vaříme a pečeme při alergiích na potraviny

Vhodné pro bezlepkovou dietu.

Komentáře k receptu Šašlik

Tématické fráze: šašlik šašlik recept kuřecí šašlík šašliky recept na šašlik jak se děla šašlik dobrý recept na šašlik recepty.cz šašlik recept šašlik šašlik na pánvi šašlik z kuřecího masa krůtí šašlik recepty šašlik šašlik recepty co je šašlik drubeži šašlik recepty na šašlik šašliky recept šašlik z krůtího masa kuřecí šašlíky